сряда, 21 януари 2009 г.

Make a statement!


Един от най-въздействащите и същевременно интересни и лесни начини за деклариране на някаква позиция са шаблоните. Те са не само израз на някаво наше послание, но и сами по себе си произведения на изкуството. За да бъде посланието истински ефективно, погрижете се шаблонът да е интересен, съдържанието разбираемо, а местоположението му есететически издържано.

Не ви трябва нищо повече от:

1. снимката, която сте избрали за шаблона

2. компютър с фотошоп

3. близък ксерокс с ламинати

4. макетно ножче

5. малко скил, който ще дойде с времето

Правите изображението черно-бяло. Вдигате контраста на макс и се стараете да няма бели части, които да паднат, след като изрежете черното. Ако забележите такива, просто им сложете бяла лентичка, която да ги свърже добре с друга бяла част. Както разбирате, това, което ще представлява шаблонът, е именно всичко в черно. Ако искате да добавите надпис, няма нужда да се мъчите, има няколко вида шрифтове STENCIL, които можете да използвате наготово.

След като сте обработили изображението, принтирайте го в близкия ксерокс и го ламинирайте. С макетно ножче внимателно отстранете черните части на снимката и шаблонът е готов.

Естествено винаги можете да ползвате и готови шаблони от интернет. В секцията DOWNLOADS съм приготвил два на български,които са сравнително лесни за изрязване, така че смело дърпайте и покажете, че имате позиция по темата!

Ето и нагледно видео за направата на шаблон от А до Я.

Няма коментари: